Değerli dostlarım,

Yazılarımı okuyanlar hatırlar. Tam bir ay önce, Tesla’nın Berlin yakınlarında üretim tesisi kuracağına dair haberi sizlerle paylaşmıştım. Tesla ile ilgili 9 Aralık 2019 tarihli yeni bir haber daha geldi. https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/tesla-opens-the-largest-service-and-sales-center-in-germany
Habere göre, Berlin yakınlarında üretim tesisi yatırımının arkasından, Almanya’nın Ruhr Bölgesi ile Berlin arasındaki bölgeye hitap edecek olan 3000 m2 lik bir servis istasyonu Hannover’ in güneyinde hizmete sokuldu. Böylece bölgede yaşayan ve servis için Hamburg’a gitmek zorunda olan Tesla kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor. Tesla yönetimi, 2020 den itibaren tesisi büyüterek otomobil satışını da bu tesiste yapmayı planlıyor. Tesla’nın Almanya yatırımlarını yakından izlemeyi sürdüreceğiz. Bence asıl soru şu: Tesla ülkemizde ne zaman ve ne şekilde distribütörlük başlatacak? Umarım bu sorunun cevabı için çok beklemeyiz.

Değerli dostlarım,

Bildiğiniz gibi Aralık ayını yaşıyoruz. Yeni yıla girmeye iki hafta kaldı. Önceki yazılarımda da söylemiştim. Otomotiv Sektörü için Aralık ayları on bir ayın sultanıdır. En çok satış bu ay yapılır. Stoklar tükenir, yıllık hedeflerin tutturulmasına çalışılır ve yeni yıl öncesi yüksek performans için sektör seferber olur. Bu seferberlik müşteriye yılın en cazip alım koşullarını sunar. Üretim canlıdır. Devletimiz yüksek ÖTV ve KDV geliri ile mutlu olur. Satış teşkilatı performans gururu yaşar. Kısaca ilgili her kesim kazanç sağlar.
Gel gelelim bu yıl öyle olamıyor. Çünkü satacak otomobil stoğu yok bu kez. Yılın düşük satışlarla geçmesi sektörü temkinli olmaya zorladı ve yıl sonu için yeterli tedarik yapılamadı. Öyle görünüyor ki Aralık ayını 80 bin adet satışın altında kapatacağız. O zaman tekrar soralım: 2019 Aralık ayı onbir ayın sultanı olabilecek mi dersiniz?

Gelecek yazılarımda buluşmak üzere hepinize şimdiden sağlık ve başarı dolu yeni bir yıl diliyorum.

NOT: Yazılarımı motor1.com ve otomobilhaber.com.tr üzerinden de takip edebilirsiniz.